Omgeving

Wat is er te doen?
Het vakantiehuisje ligt in het Belgische Parc de Trois Frontières, vlakbij het drielandenpunt.

Gerelateerde afbeelding

Ontdek het grootste en spannendste labyrint van Nederland en nog veel meer. U tracht het groene hart te bereiken. Al dolend de weg zoeken naar het middelpunt. Maar pas op voor de spontaan spuitende watermuren!

In het oosten van Zuid-Limburg kruisen drie landsgrenzen elkaar, op het hoogste punt van het vaste land van Nederland (322,5 N.A.P.).

In de omgeving van Vaals, midden in het grootste loofbos van Nederland, wandel en geniet je urenlang van de ongerepte natuur.

Wandelen:

De Vijlenerberg kroegjesroutes is een samenwerkingsverband tussen een tiental gezellige typische kroegjes die op of rondom de Vijlenerberg liggen. Deze kroegjes hebben als kenmerk dat het er informeel aan toe gaat en dat je er lekker kunt eten en drinken, de kroegjes zijn ingesteld op wandelaars.

kroegjesrouteDe kroegjes zijn allen met elkaar verbonden door wandelingen. U kunt dus bij het ene kroegje starten bij het volgende kroegje pauzeren en dan weer terug naar het eerste kroegje. U kunt ook een wandeling maken waarbij u meer dan twee kroegjes bezoekt. Tevens zijn er arangementen mogelijk waarbij meerdere kroegjes betrokken zijn.

Zuid-Limburg biedt meer dan 500 kilometer aan uitgestippelde mountainbikeroutes. Er zijn 18 verschillende routes tussen de 13 en 45 kilometer, voor beginners en gevorderden. De routes zijn door verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld, zodat een groot netwerk door het hele Heuvelland ontstaat.

Hier op  vakantie, of geen mountainbike ter beschikking? Bij ‘t Zinkviooltje (https://www.zinkviooltje.nl/)  in Epen kun u terecht voor de huur van mountainbikes, Electrische fietsverhuur (Ebikeverhuur), Racefietsenverhuur en Scooters.

Afbeeldingsresultaat voor Mountainbike foto's

Golf de Mergelhof
Rue de Terstraeten 254
B-4851 Gemmenich
Tél. : +32 87 78 92 80

Golfclub Mergelhof bied aantal holes 18 holes, 2 golfbanen aantal pitch&putt-holes 9 holes

Stedentrips

U kunt van hieruit stedentrips maken naar Vaals (5 km), Aken (10 km), Eupen (20 km), Valkenburg (20 km), Maastricht (25 km), en Luik (30 km).

Overige informatie:

https://www.vvvzuidlimburg.nl/